افسردگی

افسردگی در نوجوانی :

افسردگی عبارت است از احساس غم ،ناکامی،وناامیدی در مورد زندگی،همراه بااز دست دادن علاقه به اغلب فعالیتهاواختلال در خواب،اشتها،تمرکز،وانرزی که شایعترین مشکل روانی نوجوانی است.حدود 15تا20درصدنوجوانان به یک یا چند رویداد افسردگی اساسی مبتلا می شوند.علائم افسردگی درزمان بلوغ جنسی،رو به افزایش است .افسردگی در دختران نوجوان دوبرابر نوجوانان پسر است .افسردگی به نوجوانان اجازه نمی دهد بر تکالیف حیاتی رشد تسلط یابند.

اثرات افسردگی بر نوجوان در آینده:

اضطراب مداوم،سوءمصرف دارو،قانون شکنی،تصادفات اتومبیل،ضعف تحصیلی،استخدام،زندگی زناشویی،وفرزندپروری از جمله اثرات قابل پیش بینی است.

متاسفانه،والدین ومعلمان،به نشانه های افسردگی بی توجهی می کنند.چون به صورت قالبی تصور می شود که نوجوانی دوره طوفانی واسترس است،خیلی از بزرگسالان،واکنشهای افسردگی را طبیعی وموقتی می دانند.

افسردگی عمیق می تواند به افکار خودکشی انجامد که خیلی وقتهابه عمل در می آید.

پیشگیری ودرمان:

جدی گرفتن علایمی که نوجوان آشفته ارسال می دارد،اولین گام مهم در پیشگیری از خودکشی است. باید والدین ومعلمان در مورد علایم هشدار دهنده،آموزش لازم داده شود.اولیای مدارس می توانند با به کارگیری مشاوران دلسوز، گروهای پشتیبانی همسال،واطلاعات در باره تلفن قرمز کمک کنند.همراه کردن یک دوست (نوجوان) ضروری است.

مشاور ، والدین ،معلم،برای پاسخ دادن به نوجوان افسرده این توصیه ها را جدی بگیرند.

به صورت روانی وجسمی در دسترس باشید. نگرشی دلسوزانه وکاردان داشته باشید وآن رامنتقل کنید.  فوریت خطر را ارزیابی کنید .  بااحساسهای نوجوان همدلی کنید.  باقصد خودکشی مخالفت کنید.   تعهد اورا کسب کنید 

جوونا مواظب خودتون باشید .واقعا شما جوونا دوست داشتنی هستید 

موفق وپیروز وسربلند باشید.